merhabalar.
bu sene ben de bu tohumdan edindim.
diğer bir adı mehtap sefasıymış.
"tohumlar ekim öncesi 6-24 saat temiz içme suyunda bekletilirler.suda beklerken içlerine su alabilmeleri için tohumun bir kenarından kabukta küçük bir açıklık oluşturma amaçlı çentik atılması gerekir.aynı şekilde bir tırnak törpüsü ile tohumun bir kenarından kalın kabuğu inceltebilir ve tohumun içine su almasına yardımıcı olabilirsiniz.tohumlar suya konduktan 4 saat sonra mutlaka kontrol edilmeli ve eğer tohumlar içlerine su alıp şişmişler ise bekletilmeden ekim işlemi gerçekleştirilimelidir.yarım cm derine dikilir ve bastırılır.20-24 derecede 7-10 günde çimlenir.dış mekanda doğrudan ekimde bu süre uzar."
zengarden ile gelen kartta bu bilgi verilmiş.baharda ekmek üzere gelişmeleri yazarım...
|