View Single Post
Eski 17-12-2016, 20:19   #168
Taşlıbahçe
Ağaç Dostu

Taşlıbahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turbon Mesajı Göster
Fotolar ekte bu kadar net çıkıyor. sagun arkadasin dedigi gibi tüyler gorunmuyo yaprakta acaba varsa kisin tuycukler kendini cekiyo ve gorunmuyo olabilir mi o sebeplen baharda çekip gondereyim demistim Taze yapraklar çıktığında internet te görmüştüm gumisi ihlamur yaprak altında bulunan tuycukleri 1 defa sonra baktığımda göremedim sizde foto varsa tuycukleri gösteren gumisi ihlamurun sizde eklermisiniz taslibahce arkadaş.
Detayı büyük yapraklı ıhlamur olup olmadığından emin olmak için istedim. Gümüşi ıhlamurun tüyleri yaprakta ince bir doku oluşturacak yapıda ancak çok küçük ve iç içe girmiş oluyor. Gözle tüyleri değil, tüylerin oluşturduğu dokuyu, rengi fark edebiliyoruz. Sizin gönderdiğiniz görsellerin açık, gümüşi renkli yaprak alt renginde olanlar bu türe uyuyor. Büyük yapraklı ıhlamurda ise bu tüyler damarların diğer damarlarla birleştikleri yerlerde yoğunlaşıp bazen damarlar boyunca biraz daha devam edebiliyor, bazen de etmiyor. Açık renkliler, çıplak yaprak altı dokusu üzerinde bulunuşlarıyla gözle rahatlıkla görülebiliyorlar. Fotoğraflardan bunlar seçilemediği için o seçeneği eledim ki halen görünmüyorlar.

Büyük yapraklı ıhlamur bizim bölgenin yerli bir türü. Ben dökülen yapraklardan örnek alıp size bahsettiğim tüylerin detaylı fotoğrafını gönderirim, karşılaştırırsınız. Fotoğraftan seçilmeyip de gözle görüyorsanız tanıyı büyük yapraklı ıhlamurdan yana koyarız.

Düzenleyen Taşlıbahçe : 17-12-2016 saat 20:20 Neden: büyük yapraklı
Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön