Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe
Farklı yapıdaki ve farklı ayrışma aşamalarındaki türlü türlü organik maddeyi ben de bahçede alabildiğine kullanıyorum ama hepsinin yeri, zamanı farklı. Şimdi müsadenle biraz bilmiş bilmiş yazayım
Bahsettiğin Japon bahçivanın yöntemi de uygun ancak bitkilerden biraz daha uzağa eklenirse ve sonraki yıl bitkiler bu yığının gömüldüğü yere ekilirken, geçilen sezonda büyüdükleri yere de yine böyle bir gömü yapılırsa sistem daha iyi işler. Belki o da öyle yapıyordur. Bu arada ismi ne japon üstadın?
Kolay gelsin, sevgiler, saygılar 
|
Sayın Taşlıbahçe; olur mu öyle şey bilmiş olun istediğinizi yazın sizin sayenizde bir çok bilgi öğreniyoruz

bilgi için teşekkür ederim ^^
İlk olarak ben bu biriktirdiğim malzemeleri gömmüyorum depo yaptığım yığınlarda en az 4 5 bazen 6 ay bekletiyorum yaprak ve bitki artıkları dekomposite oluyor ve sonrasında gömüyorum... Eğer direk olarak dekomposite olmadan gömmek hastalığa ve zarara neden olabileceğini az çok kestiriyorum. Sadece balık iç organlarını direk olarak gömüyorum onun dışında direk gömme işlemi yapmıyorum.
Japon amcama gelecek olursak kendisi yaban mersini yetiştiriciliği ve her türlü sebze yetiştiriciliği yapıyor. Çok yetenekli eğer sayfalarını inceleyecek olursanız Japon bahçeciliği ve becerikli oluşlarını göreceksiniz...
Resmi sayfası;
T&F fukuberry.com
Youtube kanalıda çok popüler;
https://www.youtube.com/user/f104ryo/featured