View Single Post
Eski 11-12-2016, 11:14   #35
Lonicera
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Sn Amanita, başka bir yolunu henüz bulamadım. Elimizdeki miktar kısıtlı olunca kendimiz de farklı şeyler uyduramadık) Net' te gezindiğimizde bizim tüketim şeklimizin en fazla denendiğini ayrıca bu rizomların iyice öğütülüp ezme, kurabiye vb. şekillerde de tüketilebileceğini öğrendik. Son olarak ve en leziz haline biraz kavurup ondan sonra tüketerek kavuştuk. Kavurulduktan sonra tam bir çerez halini alıyor. Nasipse seneye pek çok saksıya ekmeyi düşünüyoruz.

Size tavsiyem az bir miktarını fazla kavurmadan az kavrulmuş şekilde deneyin. Tarife gerek yok sanırım ama ben yine de hafiften dokundurayım)

Bir su bardağı cuffa teflon tavaya konup hafif ateşte tahta kaşıkla yavaşça 10 dakika kadar karıştırılır. Daha sonra soğumaya bırakılır. Hafif ılıkken de müthiş oluyor. Daha sonra çıtır çıtır yenir)

Bu arada biz rizomları bir gece suda beklettikten sonra kavurmaya aldık. Direkt kuru olarak kavurup denemedik. Siz isterseniz kuru haliyle de az miktarda kavurun sonra bizlerle sonucu paylaşırsanız seviniriz.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön