Sayın Idris Şenol yanlış anlamayın, bilgi gizledigimi düşünen başka arkadaşlarını olduğunu varsayıyorum.Şimdi sizden bir ricam olucak, kesinlikle öyle düşünmeyin, gübre hazırlama konusunda benim gerçektende hiç bir fikrim yoktu, Sayın Ateşkaptan ve Sayın Kudret hocanın sayesinde bilgi edindim. Bilgi gizledigimi düşündügünüzün sebebini ise ben gübre hazırlama konusunu Sayın Ateşkaptan ve Sayın Kudret hocanın anlattıklarından fikir sahibi oldum. O yüzden neyin önemli veya neyin önemsiz oldugunu bilmiyorum. Yani demek istediğim eger soylemem gereken veya gizledigimi sandıgınız her hangi bir bilgi var oldugunu varsayıyorsanız söyleyin paylaşıyım, isterseniz fotoğraf paylaşıyım, örneğin kullandığımız gübrelerin fotoğrafı olabilir veya herhangi bir önemli sandıgınız bir şey varsa lütfen söyleyin, bende paylaşıyım. Çünkü sizden yardım isteyen benim, benim için kesin çözümün anlatılması faydadır, çünkü burası bir uniwersite, yarın öbür gün gelip uniwersiteden bilgi almaya çalışan insanlara bir uniwersite olarak biz hizmet sunucaz. Diyelim biri 1 ha veya 10 ha yer yaptırdı kendine, gelip bizden kaç tonluk tanka hazırlamamız gerekiyor diye sorarsa, inan bir cevap veremem. Çünkü konuyu daha tam anlamış değilim Kudret hocanın söylediklerinden anladığım kullandıgımız 500 litrelik stok tankımız varsa onu 1/100 seyreltme miktarına çarpıyoruz, Ateşkaptan hocanın söylediklerinden anladıgım ise bitki sayısına göre seyreltme miktarını belirliyoruz, bu gün cocopeat' daki bitkileri sayınca 2376 adet bitki varmış, o zaman 10 tonluk bir gübre değilde 4 tonluk bir gübre hazırlamamız gerekmezmi, sayın arkadaşlar ve sayın hocalarımız lütfen bu konuda anlamamıza yardımcı olun, eger gizledigim her hangi bir bilginin var oldugunu sanıyorsanız lütfen söyleyin, dedigim gibi olmadı fotografını isteyin saygılarla.
|