View Single Post
Eski 08-12-2016, 20:52   #264
cundar
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-06-2009
Thumbs up

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi suplilumas Mesajı Göster
Kabuğun misel saran yerini keskin satır bıçak gibi bir aletle kabuk altına kadar çiz bazı yerlerden çıkmaya başlayacaktır. Misel sarımını kapalı yapmanız ve nemi çok yüksek tutmanız kabuğunda misel sarmasına neden oluyor diye düşünüyorum. Bir de küvet gibi bir şeyin içinde tutuyorsun oradan çıkarırsan daha rahat nefes alacaktır mantarların.
Sayın sublilumas üstat kütük lerden birinin üstü aşılama yaptığımda torbadayken sardı kütükleri torbadan çıkardıktan sonra dış yüzeyde sarma olayı olmadı o şekilde kaldı son 20 gündür aklima gelince mantar kesecegim zaman ara ara bıçakla çiziyorum pul pul dökülüyor misel kısmı fakat ben kabuk yüzeyinde bıraktım cizmeyi kabuk altına inmedim bir degisiklik olmadı. Önceki mesajlardan birinde arkadaşlardan biri uzun süre poşette bırakıp kütük yüzeyini sardirmayi düşündüğü için deneyimimi paylasmistim. Banada faydası oldu sayenizde kesilerimi derinlestiricem.

Bildirdiğiniz gibi kabuk altına kadar çizmeyi deneyeyim veya satır ile bir kaç yerine vurayim sonuçları saniyorum 20 gunsonra yeni pimlerde görürüz çünkü yukaridaki resimlerde mantarlar da eşe dosta dağıtıldı tamami şu anda yeni pim görünmüyor saniyorum 10 güne kadar yeniden Pimler görülür.
Bu arada nemlendirici cihazı kapattım fakat bir saat ayarlı pırız ile günde 3 sefer 15 er dakika cihazı çalıştırmaya düşünüyoruz. daha önce nem cihazi arizalandiginda Pimler kurumuştu. Halbuki sera içerisindeydiler.

Kütükleri son 1 aydır küvet içerisinden çıkarmayı düşünüyorum fakat üzerlerinde Pimler olduğu için kusturmek istemedim dediginiz gibi biraz daha geniş bir sera yapıp kütükleri arasında 50cm olucak şekilde kütükleri yeniden düzenlemeyi düşünüyorum hazır şimdi Pimler yokken.

Dün mantarları keserken dışı sarmış olan kütüğü yerinden kaldırdım toprak altında yaklaşık 4 parmak genişliğinde misel oluşumu vardı bu sebeple Pimler alt kısımdan geliyormuş yerdegisimi sebebiyle saniyorum biraz kusecekler.
Fakat bu durum aklıma birsey getirdi kütükleri yanına bir kütük daha diktigimde misel toprak altindan ilerleyecek ve kendiliğinden yeni kütük te aşilanmis olacak. Böylece hiç dubeldi matkapti uğraşmamis olunacak tabi mantar dan bikmassam. Yaklaşık 3 aydır verim alıyorum önceleri 2 günde bir mantar yedim şimdilerde haftada bir bile fazla geliyor dağıtıyorum.

Birde kesmiş olduğum kavak ağacının üst kısmında yaklaşık olarak ince olan 3 metre kadar ince dal vardı yaklaşık 15cm çapında başlayıp inceliyor. onada geçen sene biraz aşılama yapmıştım bütün sene dışarıda kalmıştı hiç posetlenmedi sadece dışarıda durdu güneşin altın yaz sıcağında ayrıca hiç ıslatılmadi yagmurda gormemisti. Kısaca tamamen umutsuz durumdaydı bende olmasını beklemiyordum.
3-4 ay önce hayvan damimda hayvanlara yedirmek için aldığım 35ton samanın kenarına Samanlar yerden islanmasin biraz yükselti yapsın diye koydum geçen hafta yağan yağmurdan sonra 4-5kg kadar ordada çıkmış elemanlar cimen mantari sanmislar banada gösterdiler tabi samanın altındaki kavaktan haberleri yok üzerine dökülen samanlardan dolayi görülmüyordu.

Düzenleyen cundar : 08-12-2016 saat 21:08 Neden: Yazım ve anlam hataları duzeltildi
cundar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön