Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Saparow
Sayın Ateşkaptan af buyurun, anlamakta biraz zorluk çekiyorum bitki başına nihai solusyon miktarı 200 ml vermişsiniz, bu olması gereken bir değermi, yukarıda yaptığız hesapların birini 10 tonluk stoga göre birinide 50 tonluk stoga gore hesaplamayı çözmüşsünüz, bunun 10 tonluk ve ya 50 tonluk oldugunu nasıl çıkarıyorsunuz anlayamadım 
Yani bu şimdi 1 ha yer olursa bitki sayısıda artacak demektir, o zaman hazırlayacagım stok oranı daha da artacak anladıgım kadarıyla. Hoca bu kısımda takıldım kaldım olayı tam anlamama yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
|
Topraksız tarımda bitkilerin günlük besin ihtiyacını 200 ml olarak aldığı varsayılır. Aslında bu miktar bitki çeşitine, kullanılan sisteme, mevsime, bitkinin evrelerine, beslenme aralığına, sera veya açık alan şartlarına göre değişir.
200 ml mi ortalama bir rakam olarak ele alırsak, bir hektar alanda ne kadar bitki besleyecekseniz, ortalama bir günlük ihtiyaç çıkacaktır.
Diyelim domates ektiniz, ilk başlangıçtaki besin miktarı ile büyüme evrelerindeki miktar bir olmaz. ilk başlangıçta 50 ml günlük besin alıyorsa, meyve tutup bitki yükseldiğinde alacağı besin belki de 300 ml olacaktır. Bitki geliştikçe harcanan besin artacaktır.