Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mayamaya
...
Sabah 11 den akşam 7'ye kadar güneş alan bir balkonum ve , bodur petunya ,sardunya ,karanfil ,begonya ve madalyon çiçeği olmak üzere çok sayıda çiçeğim var. Ancak ne yaparsan yapayım sardunyaları çok fazla yaşatamıyorum.şimdiye kadar 10 tane sardunyayı çürüttüm maalesef. Petunyaları fide olarak dikmiştim ve hergün sulayarak nisandan beri yaşatmayı başardım.Onlar çok güzel maşallah.Evim yüksek giriş ve Balkonum petunyalar sayesinde çok güzel gözüküyor ve her geçenin balkonum hakkında çok güzel şeyler söylediğini duyuyorum bu beni çok mutlu ediyor ama nazardan da korkuyorum. Nitekim de çiçeklerim sürekli ölüyorlar.Sardunyalar bir süre canlı kaldıktan sonra yaprakları sararıyor ,çiçeklenmeyi kesiyor ,kökten siyahlaşıyor ve ölüyor.Önceleri acemilikten çok fazla suladım ve akşam sulaması yaptım ondan dolayı oldu diye düşündüm.Şimdi 5-6 günde bir suluyorum ,(parmağımla toprağın dibini kontrol ettikten sonra suluyorum ) captan ilacıyla ilaçlıyorum,çiçek vitamini veriyorum, böcek için sarımsaklı arap sabunu ilacı yapıyorum( bu ilaç bazı sardunya ve çiçeklere iyi gelmedi maalesef yaprakları çürüttü) yani ne yaparsam yapayım bir iki ayda sardunyalarım ölüyor ve bende çok üzülüyorum.En dayanıklı çiçeklerden olan sardunyaları çürüten bir insan olarak tarihe geçeceğim sanırım  Bu arada ön camlarım sabah güneşi alıyor ve ordaki sakız ve bodur sardunyalarım aylardır çok canlılar maaşallah .Bu yüzden de sorunun balkonumun çok sıcak ve güneşli olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.Siz ne dersininiz? ...
|
Neden saksılarınızın yerini değiştirip denemiyorsunuz? Diğer bitkilerde başarılı ve gördüğüm kadarıyla da çok özenlisiniz. ben olsam Saksılarımın yarısının yerini değiştirir ve öyle denerim bir de. Yoksa sizin başarısız olacağınızı düşünmüyorum. Sulamayı kesinlikle aşırı yapmayın. Ama sıcaklarda da bitkiyi kurutmayın. Sardunyaların bizim çok kireçli sularımızı da aslında sevmediklerini unutmayın.