View Single Post
Eski 01-12-2016, 18:06   #1796
pin@r
Ağaçsever

pin@r's Avatar

Giriş Tarihi: 19-07-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Sn pin@r, bu başlıkta aradığınız tüm soruların yanıtları mevcut. Geriye dönük okursanız farklı çeşitler hakkında da bilgiler var.
Sevgili Lonicera forumu takip etmeye çalıştım ama özellikle tad bakımından yorum yapan çok yok. Genelde görüntüleri güzel ama tadı mı kötü sorusu aklıma takılıyor? Yetiştireceğim alan kısıtlı bir alan bu nedenle çok fazla çeşit deneme şansım da yok. Bir tek karaka ve bir sarı renkli ahududu çeşitinin tadı güzel denmiş. Tayberry yetiştiren pek yok sanırım. Bir arkadaşım adını hatırlayamadığı bir böğürtlen çeşitini "söküp attım tatsız bir şeydi" dedi . Ben de söküp atmaktansa(benim için feci bir durum ömür boyu sevmediğim bir çeşitle yaşarım herhalde) belki tadını beğendiğiniz çeşitler vardır ona göre dikerim diye düşünmüştüm. Neyse her şey hayal edilen gibi olmaz.

Sorumu tembellik ederek soru sorup hazıra konmak gibi algılamış olabilirsiniz ama yukarıda anlattığım konular nedeniyle sordum bu soruyu. Sizler eskiden beri forumlarda beraber tartıştığınız için konunun takibi sizleri için kolay olabilir ama malesef benim gibi yeni birisi için kısa sürede okuyunca oldukça yabancı ve karışık bir yazı. Yine de okuyabildiğim kadar baktım. Mesela biriniz bir çeşiti yazıyorsunuz tamam iyi gibi derken mayhoş ekşi tam anlamadım gibi yorum gelebiliyor bu sefer en başa dönüyorum. Belki de forumlarda soru sormamalıyım onuda bilemedim. Neyse uzattım kusura bakmayın.

pin@r Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön