Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Saparow
Arkadaşlar herkese merhaba siteye yeni katıldım, paylaştıgınız konular için hepinize minettarım, bazı yazdıgınız konuları anlamakta zorluk çekiyorum, bu konuları anlamama yardımcı olurmusunuz lütfen, mesela gübre hazırlarken seyreltme oranı nedir. Kudret hocam paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim, biz şu an 1500 m2 lik bir Serada (1000 m2'si Cocopeat, 500 m2 topraklı) domates, biber, hıyar yetiştiriciliği yapıyoruz, Sera otomosyon sistemli, kurulurken adamlar hazır rapor vermişler örneğin:
A Tank:
CaNo3-12 ,96 kg
KNO3- 4.46 kg
NH4NO3-0.800 kg
Fe-0.50 gram
B Tank:
MKP-4.76 kg
KNO-8.94 kg
MgSo4- 4.52
PH TANK:
Nitrik Asit % 12- 8.4 Litre
Benim sormak istediğim, bu hesapları kendim nasıl hesaplayabilirim, yardımcı olurmusunuz lütfen.
|
sayın Saparow bu yukardaki gübre karşımlarını a ve b tanklarına stok olarak koyup sadece otomasyon sistemli cihazlarınız sadece topraksız tarım 1 dönüm arazinizimi sulama yapıyorsunuz
birde Fe: demir 0.50gr mı burda bir yanlışlık yokmu yoksa 500 gr mı
bunlardan ayrı düşünürsek:!
direk final tankınıza bu gübreleri koyorsanız tanlarınız kaç tonluk
final demek: yukardaki gübrelerinizi a ve b tank a koyup direk sulama yapmanız anlamında
stok demek : iki kapta A ve B çözeltileri yoğun hazırlayıp ihtiyaca göre sisteme otomasyon olarak dozlanması
birde resimle sisteminizi gösterirmisiniz
fotoğraf mak çözünürlüğnü düşürün öyle siteye yükleyin yoksa sistem desteklemiyor arıza veriyor