View Single Post
Eski 30-11-2016, 06:29   #406
kallium
Ağaç Dostu

kallium's Avatar

Giriş Tarihi: 26-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gunes tor Mesajı Göster
Merhabalar,
Dışarı atılmış dev gibi yukka buldum..bayagı sekılsız buyumuslerdi ve tek saksıda ıkı taneydıler..once koklerınden elımden geldıgınce guzel bır sekılde ayırdım..tepelerını tamamen kestım ve mumladım..guzel karısımlı topraga diktim..ancak 1 ay gectı hala filizlenme yok..sızce daha beklemelımıyım? govdelerı bayagı uzun ve caplı..en uzun olanında tepe noktasına yakın yerde kabugunun altında hava gıbı boşalmıs hıssı verıyor sanırım oradan kurumus..çürüme yok emınım cunku curuyenı cok ıyı bılıyorum tekrar kesmeyı planlıyorum..sizlerin tavsıyesı nedır acaba?
Eklenti 633544
Bir gelişme olmadıysa baharı bekleyeceksiniz artık çare yok, dinlenme mevsimine girdi yukkanız. Ben olsam ince gövdeyi bir karış aşağıdan keserdim ama sizin yaptığınız da olabilir. Bahara orta yerinden patlarsa yeni sürgün, üstünde 5-6 cm bırakıp fazlasını kesin atın. Kalın gövdeniz de muhtemelen ortadan bir yerden patlar ama onun fazlasını kesmeyin tepe sürgünü verme ihtimali yüksek. Tabii bu dediklerim çürüme/boşalma olmaması durumunda geçerli. O durumda hastalıklı kısmı kesip atacaksınız. Kuruma olursa kesmeyin bekleyin, sürgünün çıkma yerine göre kesersiniz. Kolay gelsin.

kallium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön