View Single Post
Eski 29-11-2016, 12:36   #13
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emrahc Mesajı Göster

Hemen ikinci bir önlem olarak bakır telden halkalar yapıp pet şişelerin üstüne koydum. Internet'ten bakır telin, salyangoz ve sümüklü böcekleri engellediğini okumuştum ama görünüşe göre bizim sümüklü böcekler bu yazıları okumamış ve bakır telin kendilerine zarar verebileceğinden haberleri yok. Hayvanlar cahil çıkınca bakır tel de işe yaramadı.
Sn. emrahc;

Öncelikle bahçeniz hayırlı olsun. Umarım istediğiniz gibi ürün yetiştirebilirsiniz. Bahçenizi sadece malç ile zenginleştirirken alttaki toprağın sert ve muhtemelen işlenmemiş olabileceğini tahmin ediyorum. İşlenmiş ise de toprağın kendisini hemen toparlaması çok olası değil. Topraktaki organik madde ve faydalı organizmaları hemen artırmak mümkün değil. Toprağı her bellemede ve organik madde katma ile yavaş yavaş iyileştirebilirsiniz. Yanmış koyun keçi gübresi bulabilirseniz daha kısa zamanda daha verimli olmasını sağlayabilirsiniz. Bizim attığımız organik madde miktarı toprağın kovuğuna bile yeterli gelmiyor. Komşum beş altı yıldır uğraşıyor toprak daha yeni düzelmeye başladı. Ne kadar çok organik madde verirseniz toprağı da işleyerek toprağın kendisini toplamasını ve verim vermesini sağlarsınız. Sert toprakta bitki kök atamıyor. Bazı bitkilerin kök atmasının yanında faydalı mikroorganizmaları da köklerinde olması gerekiyor. Gücümüzün yettiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.

Salyangozlar için yaptığınız uygulamada sanırım atladığınız şey bakır telin toprak ile temas etmesi gerektiği. Araştırmamakla birlikte bakır tel topraklamayı sağlayıp salyangozun bakır teli aşmasını engelliyor. Bir de o şekilde deneme yapın.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön