Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine
Öyle güzel anlatmışsın ki sevgili Dongyul, benim bile içimi huzur kapladı...
|
Sayın YeniGine; çok teşekkür ederim ^^
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı
Benim bi fikrim var
Şimdi bu gevşek ve değersiz özellikler satın aldığımız tohumun içinde kodlu olarak gelmiş, değil mi?. Biz (dünya insanları) bu şekilsizliği kabul etmedikçe, içinde ne kadar yamuk kod barındırsa da, dışarıdan düzgün görünsün dersek, uğraşıp duracağız işte hibritlerle. Lakin 'Şekilsiz Domates-Biberdeki artan değer' değer kaybetmez ve diğer canlılar için örnek olursa birgün "Şekilsiz ve Değerli" brokolilerimizle mutlu mesut yaşarız 
|
Sayın Mücevher Çalısı; ne demek istediğinizi anladım aslında durum biraz farklı bir brokolinin başı 1 kilo gelebilir ve rahat rahat satışını yapabilirsiniz buna talep vardır ancak standart tohumdan elde ettiğiniz baş 100 gr civarında olabilir... Bir kök brokoliden 100 gr ürün alacağınıza hibrit ekip daha fazla ürün alınabilir brokoli baş yapması için en az 3 4 ay geçmesi gerekir yani bu uzun süre sonunda elde ettiğiniz 100 grlık ürün beni asla mutlu etmez ve gelecek seneler asla ekmem...
Hibrit konusuna gelirsek eğer hibrit tohumdan yeni nesil bireyler elde edebiliriz şaşırıcaksınız belki ama hibrit tohumlardan elde ettiğim yetiştirdiğim ürünler ilk hibretten bile bazen daha güzel tatlı ve verimli bireyler elde ettim.....
Lahanagillerde yani brokoli, karnabahar, beyaz lahanadan tohum elde etmek çok zor aslında nedeni çicek açım zamanında tozlaşma nedeni ile hibritlenme meydana geliyor yani başka ürünlerden etkileniyor ve elde ettiğiniz tohum o etkilendiği bitkiden genler taşıyor sonuç olarak da gelecek yıllarda iyi bireyler gelmeyebiliyor...
Sizin demek istediğiniz elimizde var olan yamuk yumuk ürünlerden mutlu olabilmeliyiz demek ise... ben buna katılmıyorum bir ürünün en iyisi düzgünü kalitelisi verimlisi varken neden daha düşük kalitedeki verimsiz bir bireyi yetiştireyim ki... Yerim az olduğu için yüksek verim elde etmek istemem çok doğal...
Birazcık dolaylı da olsa anlatmaya çalıştım...