[QUOTE=vosvos17;1487788]
Alıntı:
Sn Lilium 8x4 dikim aralığını uygulamaya koyarken aslında sıra üzerindeki fidanlardan bir tanesini zamanla çıkarmayı düşünmüştüm.
İlk etapta düşündüğümüz de buydu aslında. Ancak ağaçlar büyüyüp meyve de gösterince insan kıyamıyor kesmeye.
|
Evet bu söylemi çok sık ve basit bir şeymiş gibi söyleniyor, en kolayından başlayayım sökeceğin ağaç bırakacağın ağaçtan daha güzelse yüreğin onu sökmeye kıyabilecek mi? (Ağaç yetiştirmeyenler gayet kolay söyleyebiliyor sökebiliyor)
2- Ağaçlar sık olduğundan güneş isteğinden taç yapın dikine gelişecek yarın diğerini söktükten sonra taç yapını nasıl düzelteceksin?
3- sık dikimin kârı ne olacak 3 yıl bilemedin 4 yıl az miktarda ürün alacaksın ve daha sonra tabi sökebilirsen, verdiğin fidan parasını ilaç masrafını bakımlarını emeğini es geçtim birde bunların söküm masrafı var hadi masrafı da geçelim, başımdan geçtiği için söylüyorum inanın kıyılmıyor sökülmüyor ben ve hanım bahçeden ağlayarak ayrıldığımızı söylesem inanırmısınız.
Bir ata sözümüz vardır davulun sesi karşıdan hoş gelir, bekâra karı boşamak kolaydır misali ağaç yetiştirmeyene de ağaç sökmek gayet kolaydır.
Alıntı:
Sonuç itibariyle bu işte prof olan kişilerin bazı şeyleri tavsiye olarak yazmasına güvenip bahçe kurmamak lazım.
|
Onlarında hepsini demesekte bu işi bilen akademisyenlerimiz de var dikkate almak gerekir, Yani doğru bilgi ister profta olsun ister benim gibi bir çobanda bilgiyi al beyin havuzuna at ele ve doğruya ulaş,
Forumlarda yazılar yazıyorsak bir çıkarımızdan değildir balık yemeyi değil balık tutmayı öğretmeye bir yararımız olsun diyedir.