Sabah sakinliği
Sabahın ilk saatleri, sessizlik eşliğinde huzur, hava buz gibi de olsa ilk iş sıcak yataktan çıkarak evlatlarıma gitmek...
O hayat kargaşasının gürültüsünden uzakta, bu saatlerde bahçede olmaktan o kadar mutlu oluyorum ki... Sebzelerin o büyürken çıkarttıkları sesi bile duyabiliyorsunuz....
Beklenen bereket başlamış bahçe neşelenmiş hepsi mutluluktan uçuyor...
Brokoliler tam gaz devam ediyor bu sene rekor denemesi amaçlıyorum kocaman bir brokoli elde etmek istiyorum o yüzden sonuna kadar bekleyeceğim... Fotoğraf da belli değil ancak büyük bir baş oluşturdu tahmini 2 - 2.5 kiloyu geçecektir diye düşünüyorum..Tohumdan yetiştiriyorum ancak tohumu kendim elde edemiyorum hibrit tohum kullanıyorum... Kendi tohumumu elde edip ektiğimde yeni bireyler her seferinde gevşek değersiz bireyler oluyorlar... Yani demek istediğim hibretleniyorlar... Bu tohum işi canımı sıkıyor nasıl hibritlendirmeden tohum elde edebilirim fikri olan?
Karalahanaların üzerindeki yağmur damlaları o kadar mutlu görünüyorlar ki...
Karadenizlilerin bahçesinde karalahana eksik olmazmış çok tuhaf bir sebze ilginçtir, taze yaprakları dolma, küçük parçalanmış alt yapraklarından mısır unlu çorbası, kart yapraklarından barbunyalı yemeği, düz sert yaprakları ekmeğin altında yapışmasın diye kullanılıyor, çiçek açtığında soğanla kavurması yapılıyor, yaprak sapları ile aynı şekilde diplesi yapılıyor... Daha ne olsun diceksiniz, kökü ve gövdesi de kompost oluyor... Eminim daha neler neler yapılıyordur...
Bu 5. kırım yapılıyor yani 5. kez topluyorum... Her topladığımda 20'li yapraklı bağlar yapıyorum, en az 5-6 bağ çıkıyor... Bağın tanesi 2.5 - 3 lira...
Aşırı emek istemez sıcak günlerde belki tırtıl zarar verir ancak kendini tekrar toparlar... Sayın Meyveli Tepe'nin verdiği ilaçla bir ilaçlama yaptım yetti de arttı bile.. Yaprakları görebiliyorsunuzdur çıtır çıtır ve deliksiz... Tam anlamıyla dolmalık kaliteli ürün ^^