View Single Post
Eski 28-11-2016, 10:08   #73
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Geçen nette gördüm; ortaokulda 'teog geçsin rahatlarsın'...Lisede 'LGS geçsin rahatlarsın'...Üniversitede 'okul bitsin rahatlarsın'... E okul bitti 'iş bulursan rahatlarsın'...İş de tamam, evlen...evlendik çocuklar büyüsün... E çocuklar da büyüdü, onlar evlensinler... En sonunda emekli ol rahatlarsın da... "E öldük anasını satayım..."

Üstteki paragraf maalesef doğru, her dönemde hafiften kendine zaman ayırıp az da olsa kendisi için yaşamalı insan. Tamamen kendim dersek bencilliğe kaçar ve toplum olarak yapımız, gelenek-göreneklerimiz gereği bunu yapamayız, yapmamalıyız ve yaptırmazlar zaten

Kaçıp gidelim buralardan tarzı faaliyette, yani İstanbul u işi gücü bıraktım (veya uygunsa işi bırakmadan) diyebilmeniz için tarzan vari bekar olmanız veya eşiniz- yaşça ergenlik seviyesine geldilerse çocuklarınızla hem fikir, tek vücut olmanız lazım. Yoksa elektrik var, su yok, internet var, kalorifer yok, su soğuk, güneş sıcak, tuvalet kağıdı neden üç katlı değil, domuz izi mi bunlar, örümcek ağımı şunlar tarzı muhabbetlerle bu iş yürümez veya bir sezon zorla yürür.

Kaçıp gitmeden yapılanlarda; bencileyin az ötede, yaylada, kirada, anne-babanın köyünde, dedenin çiftliğinde, sezonluk, geçici uğraşlarda da hem fikir / yek vücut olunamasa da, gerekte yoktur ancak minimum konularda payda sağlanmalıdır yine.

Çevremden örnekler vereyim; 10-12 yaşlarında iki kız, hafiften onlara benzeyen anneleri börtü böcekten korkarsa koca yaz yayladaki evinize anca bir kaç kez gidebilirsiniz, yapacak bir şey yok.

Hanım temizlik hastasıysa, yolun tozudur, gelen misafirin izidir, komşunun kazının tüyüdür, tavuğunun bokudur, ineğin kokusudur diyorsa karı kocanın aynı evde kalmasının toprakla uğraşmasının imkanı yoktur.

Çocukları ergenliğe az kalaya kadar yanınızda götürebilirsiniz, en güzel ve rahat döneminiz 5-15 yaş arasıdır, laftan anlarlar, fazla hasta olmazlar, kendilerine bakabilirler vs.vs. Daha küçük hele bebek oldu mu yandınız 15 i geçince de size uymazlar, sizin onlara uymanız lazım. Gittiğiniz yerde internet (en az 24 mbit ve kesintisiz) kendisiyle aynı dili konuşan arkadaşları oldu mu takılırlar size onun harici çok zor.

Anahtar kilit modeli eşleşme nerede oluyor ki eşler arasında olsun. Ancak şu da var ki eşler zamanla birbirine benzer ancak dediğim gibi minimum paydalar mutlaka sağlanmalı. Bizim hanım da sever sağolsun temizliği, geçen eve hırsız girdi bahsetmiştim sayfamda, be şerefsiz ayakkabıyla içeride dolaşılır mı, bari ayakkabılarını çıkar öyle dolaş di mi Bir de her tarafı dolaşmış saygısız, boş oda ortada açık renk halı var belli niye dolaşıyorsun ki. Şimdi yaylaya çıktığımızda ohal var evde, havalar biraz ısınınca eve 'gusül abdesti' aldırtılacak mecbur

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön