View Single Post
Eski 27-11-2016, 22:02   #5721
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Ben bunu yıllardan beri söylüyorum 8x4 - 7x3.5 yanlış olduğunu ama bazıları yine o bazı profları bazı mühendislerini ya da bazı hiç bir tecrübesi olmayan şaklabanları dinliyorlar çünkü onlar verimin çok olacağı dolayısıyla paranın da çok olacağından bahsediyorlar, sıklığın ileride verim düşüklüğü mantari hastalık oluşturacağından kimse bahsetmiyor ve nedense bunlar itibar kazanıyor ve peşlerinden gidiliyor.

Bir kaç yıl önce televizyonlarda dalın ucunu alıp bu dal daha büyümeyecek meyvaya yatacak diyen kişiler (ben bir video cekip bunun yanlış olduğunu görsel olarak çekip anlatınca
https://www.youtube.com/watch?v=JM5oViRS7DI#t=1139) (Dakika 18.40) bir kaç yıl sonra hatalı söylemişiz diyebildiler hiç olmazsa (kaç kişi duydu) şu ana kadar kaç kişiye yanlış uygulamalar yaptırdıklarından yüzleri bile kızarmıyor hala kanallarda yaşamadıklarını görmediklerini yaşamış görmüş gibi anlatıp yanlış bilgiler vermekteler ve üreticiler hala bu şaklabanlara prim veriyorsa sonuna da katlansınlar..

Alıntı:
Bu saatten sonra artık ya çok iyi bir budama yaparak bu şekilde devam edeceğim ya da sıra üzerindeki 4 mt lik aralardan bir fidan çıkaracağım.
İfaden de yanlış anlaşılcak cümleler var, "çok iyi budama yaparak" demek tabi ki doğru bir cümle fakat durumunu izah ederken bu yanlış anlaşılır,

Toprağın güzelse bakımın güzelse bunu çok iyi budama yaparak taç yapısını küçük tutma kontrol etme şansınız yok aksine daha kötü yapma durumu var, budamalarımızı tabi ki çok iyi yapmaya çalışacağız ama Toprağın güzelse bakımın güzelse dolayısıyla gelişimde iyi olacaktır ve fazla bir kesimle taç yapısını küçük tutacağım derseniz tutamazsınız farzedin ki kestiniz taç yapısını küçülttünüz verim alamazsınız..

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön