View Single Post
Eski 27-11-2016, 19:28   #28
ilkorkidem
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-11-2016
Wink

Merhaba
Kısa bir özet geçerek sizlere sormak istediğim bir kaç şey var; bu orkide bana bu sene mayıs ayında hediye edildi. Bana geldiğinde çiçeklerinin 2 tanesi hariç hepsi açıktı. İlerleyen zamanlarda diğer 2 çiçekte açtı ve bir süre sonra da çiçekleri solup döküldü. Çiçeklerin dökülmesinden sonra dalı 3. boğumdan kestim. Resimde gördüğünüz 2 numaralı dal benim kestiğim, 1 numaralı dal da bana geldiğinde kesik olan dal. Yeni dal vermesi için orkide besini almaya karar verdim fakat bulamadığım için "Yaprak" markasının bitki besini-bitki serumunu aldım ve ayda bir kere kullanma talimatına uygun bir şekilde kullandım, kullanmaya da devam ediyorum. Fakat aklıma takılanlar şunlar;
1. Orkidemin toprağını değiştirip değiştirmeme kararını neye göre vereceğim? Ne zaman değiştirmem doğru olur?
2. Resimdeki 1 ve 2 numaralı kuru dalları dibinden kesmem gerekir mi?
3. Mor çember içine aldığım köklerin uçları çok kötü olduğu için kesmiştim, bu şekilde kök kesmem orkideye zarar verir mi büyümesi ve gelişmesi açısından?
4. Yeni dal vermesi için yapabileceğim herhangi bir şey var mı yoksa böyle suyunu yemini verip beklemekten başka yapacağım bir şey yok mu?

Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkürler, genel olarak yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum

Eklenen Resimler

ilkorkidem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön