Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musk
Hosgeldiniz,
5 senedir baktığınız gardenyaya asidik ortam sağladınız mı, demir takviyesi yaptınız mı? Toprak yapısı nasıl? Drenaj muntazam şekilde oluyor mu? gibi bir çok soru var... şayet bu başlığı okuduysanız, saydıklarımın da mutlak surette gerekli olduğunu biliyor olmalısınız.
Ayrıca 5 yıllık bir bitkiye de 1 kez toprak değişimi son derece yetersiz. Gardenya uygun ortamda çok çabuk kök yapar ve saksıyı doldurur. Mutlaka her sene saksısı değişmelidir.
Yaprakların da çiçeklerin de sorunu büyük ihtimalle gerekli besinerin verilmemesinden kaynaklıdır.
Toprak yapısı geçirgen drenajı rahat sağlayan bir yapıda olmalıdır. Toprağı genel olaraknemli tutulmalı çok fazla kurumasına müsade edilmemelidir. Özellikle iç ortamda ise kışın da su püskürtmek yararlı olacaktır..
|
Hoşbuldum teşekkürler.
Haklısınız ve bitki uzmanı olamadığımdan ve okuduğum kadarı ile birşeyler öğrenme aşamasındayım. Bitki büyütmek ve beslemek için yeniyim diyelim. Sorunuza gelince yazdıklarım dışında birşey sağlamadım. Yani demir takviyesi asidik ortam vs. Ben bitki yerinde saydığı için saksı değişimine gerek duymamıştım. Hala aynı çünkü kaldıkı açan yaprak dökülüyor. Suyunu gayet güzel süzüyor.Şimdi hala yaşıyorken hayata direniyorken ne yapmam gerek? Anladığım kadarıyla yine okuduklarımdan demir eksikliği çok fazla sanırım