Öncelikle herkese merhaba. Bir çözüm bulamadığım için ve okuduklarımdan bir çare bulamadığım için üye oldum. Benim Gardenyam tam 5 senelik. Yani alalı 5 sene oldu. Aldığımda üstü silme çiçekliydi ve iri iriydi. Sonraki 3 sene hiç çiçek açmadı ve yaprak çıkarıp döktü. Bu sene yazın 2 çiçek açtı nasıl olduysa ama küçücüktü. Açmasıyla solması 3 gün sürdü. 2 senedir bol tomurcuklanıp tomurcuklarını döktü. Yapraklarının uçları siyahlaşıp kurumuş hal aldı sadece uçları. Ama hala bir yandan döküp bir yandan hem tomurcuk hem yaprak açıyor. Tek sorun tomurcukların açamadan dökülmesi ve yapraklarının olgunluğa erişemeden kuruması... atıcam hala yaşadığı için kıyamıyorum. Emek vermek istiyorum ama ne yapacagımı bilmiyorum. Ek olarak yazın balkonda kışın evde(kaloriferli) saklıyorum. Yazında kışında çok su vermedim. Unuttuğum çok oluyordu sulamayı. Alalı toplasan 2 kez sıvı bitki besini vermişimdir. 1 kez toprak değişimi yaptım. Sulama suyum bazen musluk suyu bazen arıtma suyu oluyordu. Merak ettiğiniz bişey olursa cevaplarım. Yeterki yardım edin. Çiçeğimin son durumu yaşayan ölü hali