View Single Post
Eski 22-11-2016, 13:25   #2457
Xaliq85
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-10-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kiziltan Mesajı Göster
Cok tesekkur ederim.

Dedigim gibi marul, taze yesillikler icin iyi sistem durgun su sistemi ( derinsu ), akansu sistemi hatadir.

Iki sorum olacak, sogan araliklari fazlami yoksa fotograftan mi bana oyle geldi, bir de marul icin tohum/fide, ilk gelisim. buyutme asamalari diyerek straforlarda aralari acarak mi yapiyorsunuz? Yani farkli delik sayilarina sahip asirtma yapilarak seyreklestirilen sistem mi ?

Farkli tarihlerde dikim yaptiginizi yazmistiniz, zaten derinsu sism icin bu lazim. Ornegin her 5 gunde bir fide asirtip havuza eklerken, havuzun diger basindan bir okadar marul hasati yapilacak. Umarim boyle bir proglamli ekim ve hasat vardir, boylece fiyat inince de cijinca da ayni miktar maliniz olacak.

Basaracaksiniz, bence sistem dogru. marul yaninda feslegen ve benzerleri para kazandirir mi ?

Basarilarinizin devami dilek ve dualariyla.
Neden katli sisteme hatali bakiyorsunuz? Yani bu yonde gorusl;eriniz nedir? Ben forumda takip etdim cok arkadasimiz katli sistemde iyi verim almislar. Bence sorun besin eriyiginin uzun borularda devir daim etdirilmesidir. Cunku sistem uzun oldukca basdan sona giden besin eriyigi bitki tarafindan kullanildigi icin son asamalardaki bitkilere besin catmamakda. Bence guneslenme iyi olursa ve besin erioyiginin devir daim islemi duzgun yapilirsa katli sistem yatay sistemden cok daha karli olur.

Xaliq85 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön