View Single Post
Eski 20-11-2016, 19:09   #8
İsmail Kuzucu
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster

Uçucu yağlar başka bir alem. Bunlardan biri ile her türlü böceğin %100 başarıyla direnç geliştiremiyecek şekilde mekanik yolla öldürülmesini aylarca çalışmıştım. Bu yağların handikapı ise su ile kolay yoldan karışmamaları, etkisini azaltmayacak ama su ile güzel karışmasını sağlayacak uygun bir emulgatör bulunması güçlüğü.

Videodaki kaşif vatandaşın Antalya Organize Sanayi çarşısının çatı tamiri sırasında çatıdan gözetlediği kekikli ilaç yapımını ne kadar iyi kaptığını bilemiyeceğim. Bu arada önceki mesajınızda adını verdiğiniz ilaçların nasıl yapıldığını da anlamış olduk ancak benim bildiğim o ilaçların ilkinde kullanılan malzeme kaynamış kekik suyu değil, kekik yağı idi. Tabii bir de PF bakterisi meselesi vardı. PF bakterisini kazanda mı üretmişler bilmiyorum artık. Kekik suyunu 10 gün bekletirseniz bir takım bakteriler muhakkak ürer ama ne ürer Allah bilir

Şimdilik bu kadar.
Kekiği çok eskilerde tohumluk ürünlerde kullanıyorlarmış. Adını hatırlamadığım bir bitki ile karıştırdıktan sonra böcek yenmelerinide önlüyormuş.

Bahsedilen ürünü kullanan biri olarak karışma her daim olmayınca bildiğimiz su atılmış oluyor. Yağ hemen üste çıkıyor, bana göre tırtıl ve yeşil bitlerde etkili oluyor.

Kaşif vatandaş büyük ihtimal bildiğimiz ürünü kopyalamış. Bu ürün o ürünse iyi para toplamışlardır.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön