View Single Post
Eski 19-11-2016, 18:35   #230
suplilumas
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kirmitli024 Mesajı Göster
merhaba öncelikle teşekkür ederim..misel tohumlarını internetten satın aldım.malumunuz gönderen firmamıdır kişimidir pek anlamadım ama soğuk zincir kurallarına uyulmamıştı.sonra kompost saman ve kepekten oluşuyor anlatıldığı üzere samanı ve kepeği kaynattım sonra miselleri sırasıyla ekim yaptım karanlık bir odada yüzde 70-80 civarlarında nemi olan temiz odaya koydum.öyle nemi ölçen bir cihazım yok bunu sadece hobi olarak yapmak istedim.haklısınız ilk poşetler gevşek oldu ama sonra yaptığım poşetler daha sıkı ve daha titiz olmaya çalıştım.

Benim asıl merak ettiğim konu bu sarım işi illa 18 gündemi olacak yoksa sarım uygun koşullar sağlanana kadar daha fazla sürme ihtimali varmı ?mantar alıp almamak önemli değil kütükler var 10-15 tane onlara bel bağlarım olmazsa amacım denemekti denedim olmazsa yine denerim...canım sağolsun..herşey mantar olsun
Misel ne kadar iyi ıslah edilmişse o kadar hızlı yayılır. Ayrıca ortamın ısısı nemi kompostun özellikleri de yayılma hızında büyük etkendir. Beklemeye devam et sorun olmaz.

suplilumas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön