Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erdinc alp
sn kudret tezel hocam öncelikle topraksız tarım için vermiş oldugunuz caba için size tesekkür ederim topraksız tarım sevdasına kapılmış bizlere vermiş oldugunuz destek ve yardımlarla balkon ve teraslarında bu ürünleri yeitiren arkadasların basarılarını imrenerek okuyor ve seyrediyorum fakat bu işe sizinle beraber gönül veren ve 1000 metrekare civarında bir sera ile topraksız çilek ve akan su kültüründe marul yetiştiren abi ve kardeslerimizin paylasımlarının 2015 yılında son bulduğunu ve hatta o tarihten sonra foruma bile girmediklerini gözlemliyorum bu işe baslamalarından paylasımlarının bitimine kadar sizinle iletişim halinde olduklarını düsünüyorum bu arkadaslar bu işe hala devam ediyorlarmı 2 **** 3 yıldır bu işi devam ettiren varmı malum hocam işletme kurulum maliyetleri yüksek bu arkadaslar parayı buldu forumamı girmiyor yoksa battımı battıysa sebepleri nelerdir hayırlı günler diler saygılarımı sunarım
|
mermeri suyun gücü deyil damlaların sürekliliği deler
1.TOPRAKSIZ tarım ülkemizde henüz yeni Antalyada birçok sera halen topraklı olarak devam ediyor
buna rağmen hollanda %99 u topraksız tarımda
topraklı ile topraksız tarımın arasındaki enbüyük sorun kurulum ve otomasyon sistemidir
2 topraksız tarım bana göre kas kuvetinden ziyade beyin gücüne dayanıyor
hiç bilgisi olmaya birkişi bahçede,,, sakısda biraz gübre ve sulama ile sebze yetiştirebilir fakat topraksızda bunu yapmak bilgi ve ilim ister
3 .solcan gübresinde hammede olarak büyük baş hayvan gübresi olduğunu öğrenmek 3 yıllımı aldı
maalesef ülkemizde bir bilgiye ulaşmak aslanın midesinden ekmek almak gibi birşey
topraksız tarımda 1 dönümde 80 ton dometes almak demek deyil .......hedeflemek

....Getirisi nedir
topraktan gelen hastalık ve zararlılar olmaz
gübre maliyeti enaza iner
işçilik maliyeti enaza iner
kısa zaman içersinde ürün alınır
birim alana daha çok ürün dikilir
günün her ağnı seraya girme imkanınız(sulamadan dolayı çamur vs )
Yaklaşık olarak 2009 yılından beri ağaçlarnet üyesiyim ve 4 .5 yıldan beri topraksız tarım formundayım zaman zaman işlerimden dolayı uzaklaşsamda gönlüm hep burda

)
bu zaman zarafı içersinde çok kişlerle tanıştım fakat çoğu benim gibi balkon sevdalısı

......(sizi bunlar yanıltmasın)
profosyenele mağnada yapmak isteyen kişiler forma bile üye olmadan öğrenmek istediğini ve kişlerle irtibat sağlayıp işlerini kurdular
şuanki konumlarını çoğnu bilmiyoruz fakat bunada aldanmamak gerekir
bulundukları yer coğrafi konum içinde bulundukları aile durumu çok farklılık gösterir
yalovada :todor üyemiz profosyenel olarak 3 veya 4 yıl topraksız tarımı bu formlardan öğrenip topraksız sera yaptı fakat aile durmu meseleinden bıraktı çok içeriğni bilmiyoruz
serayı çalıştırmaktan ziyade serayı doğru zamanda çalıştırmak önemli
dometesin pazarda 1 tl olduğu zamanda serada dometes yetiştirmek size nekadar kar sağlar
topraksız tarım seralarında çalışan işçilerle konuşmalarımda!!! ki..! bunlar çiftçi kökenli kişler,
kesinlikle topraksız seradan yana olduklarını söylediler
kafanızda soruları çözmek için amatör olarak bu işe başlamanızı öneririm
kudret beyden veya tarım siteleinden topraksız güber çözeltisi alıp
yapmak istediğniz seranın küçük bir alanını kurup kendi kontrolünüzle bu işe başlamanuzu tavsiye ederim
eğer bu işi gerçekten yapmak istiyorsun topraksız tarım fırmda paylaşışanları hesaplamaları tek tek bıkmadan usanmadan okuyun

sizin bahsetiğniz gibi bundan öncekiler gibi bırakıp gitmeyin fotoğraflar paylaşın. kalın sağlıcakla .......... demir alma zamanı