View Single Post
Eski 16-11-2016, 02:27   #2039
erdinc alp
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-11-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Satmak konusunda kimseye bu kadar güvenmeyin. O hesaplar hiç olduğu gibi çıkmaz. Adam size 10000 adet alacağım dik der, fiyatlar aniden birden düşüp alamam derse ne yapacaksınız?

Toptan satarım diye 50000den fazla marul dikip havaların soğuması ile birlikte tüm ürünleri ziyan olan üreticileri biliyorum.

Üretimi bilmiyorsanız hiç girmeyin derim, üretimi beceremezsenız herşey elinizde patlar. Siz sistemi 100e yaparsınız patlayınca sistemi 5 başkasına satarsınız.

Bilgi ve tecrübe olmadan 300.000 lira masraf sizce ne kadar mantıklıdır?
sn kuzucu ben zaten açık alan çiftçisiyim o konuda problem yok satış konusuna gelince karla zarar kardeştir bu yıl çilek 2 tl de oldu şu an 12 tl göbek marul 075 te olur 1.50 de bunda bir sıkıntı yok benim derdim akan su kültüründe problemmi çıkıyor üretilemiyor yoksa 6 ay üretiliyor 6 ay üretilemiyormu problem ne nerde bu işi deneyen insanlar toprakta yapılan çilekle topraksız çilegin tonajımı aynı neden kimse yok forumda ben 2 yıldır topraksız su kadar cilek yapıyorum suda marulu becerdim diyen imkanınız varsa deneyin diyen sıkıntı bu şimdi anladıgım kadarıyla siz topraklı yapıyorsunuz şimdi size sorsam ben ayrıntısıyla anlatırsınız dimi artısını eksisini dimi mesele bu sevgi ve saygılarımla

erdinc alp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön