Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi verdoque
Ya kaynatma yeterli gelmemiş ya da misellerde kontaminasyon varmış. Bence yüksek ihtimalle miselden kaynaklanıyor.
İnternette küçük miktarda misel satan satıcılar büyük firmalardan aldıkları paketleri bölerek ya da petride kopyalayarak satıyorlar. Laboratuar ortamında bölünmemiş, üretilmemiş miselde de kontaminasyon riski yüksek. Sonraki sefer gittigidiyor'dan ürün aldığınız satıcının güvenilir satıcı olduğundan emin olmanızı tavsiye ederim.
|
Evet sterilizasyondan olma ihtimali vardır ne kadar dikkat ettim desemde ellerimde eldiven yoktu ve ağzımda açıktı ve bütün işlemleri kolonyayla yapmıştım. Ama misel olayı benide düşündürdü şimdiki denememde.
Bu sefer sabunla ılık suda yıkayıp 3- 4 defa duruladıktan sonra yine ocakta 80-90 derecede yarım saat tuttum bu sefer samanları. Kepeği aynı şekilde yarım saat kaynattım. Bunlara yine alçı ve kepek ekledim ama bu sefer tohumları 5 santimetre saman üstüne tohum sonra yine saman olacak şekilde yaptım.
Eldiven ve ağzıma tülbent geçirerek çalıştım bu sefer.
Samanı serdiğim yeri çamaşır suyu eklediğim suyla güzelce sildim. Eldivenleri işlem aralarında poşetlemede, alçı kireç katımında her işlemden önce çamaşırlı suyla ovaladım ve ıslak m3ndille sildim. Yani bu sefer kontamine riskini baya azalttım.
3. Gün poşetin alt kısmında yine deliklerde turuncular oluştu. Temizledim bir kısmını ama beyazlaşma daha çok bu poşet kurtulacak gibi sanki.
Tek yanlışım aynı kutuyu kullandım ama içini her tarafını çamaşırlı suyla çok özenerek silmiştim ve kompostu yine çamaşır suyuyla sildiğim naylonun üstüne yerleştirdim kutu içinde. Acaba turuncuları gene kutudanmı kaptı.
Miselleri en pratik nasıl test ederim onlarda sorun varmı yokmu diye?