Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak
Soğan için tam olarak bilemem ama, sarımsak için bana kalırsa tam zamanı diyorum, yine de bu işlerle uğraşan arkadaşlar daha iyi bilir. Annemler soğan ve sarımsakları bu dönemde ekerlerdi. Kolay gelsin.
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola
Ben sarımsakları Kasım sonu gibi dikiyorum. Böylelikle kış dönemi boyunca kök sistemlerini geliştirip, Şubat sonu gibi filizlenmeye başlıyorlar ve yeşil aksam gelişimleri daha sağlıklı oluyor.
Sizin iklim daha mutedil olduğundan, havaların iyice soğuduğu zaman aralığını gözetip dikerseniz, erken filizlenip sonrasında stres yaşamazlar. Benim tecrübem böyle..
|
Sayın akçabardak ve heyyamola; çok teşekkür ederim, sarımsak için tam zamanıymış ancak soğan için biraz beklemem gerektiğini söylediler... Yağış çok alırsa soğan çürüyebiliyormuş..
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM
Üç yıldır sarımsak ekiyorum, bir türlü 'yumruk gibi' sarımsaklarım olmadı. Keçi-tavuk-koyun gübreleri, fenni gübre, leonardit vs. kullanıldı olmadı, ilk sene sık ekmişim, aralarını açtım olmadı. Geçen sene iyice açtım uçak değil ama helikopter indirsen olacak, çapası gübresi derken yine olmadı. Sanırım geçirgen yumuşak toprak olmalı gelişmesi için. Bizimki de fena değil ama anlamadım, ben de ekmeyecem artık.
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda
Sh. TCM ;
Sarımsakların büyük olabilmesi için ilk şart diktiğiniz sarımsakların büyük olması gerekiyor. Gübreli yumuşak toprakta daha iyi gelişiyorlar. Arada çapalayıp toprağın hem hava almasını hem de gevşemesi sağlanıyor. Siz bir deneme daha yapın isterseniz.
|
Sayın TCM; geçen sene benimde sarımsaklarımın başları ufak kaldı bende sinir oldum ancak Sayın Muda'ın dediği gibi geçirgen ve büyük iri dişlerin ekilmesi gerekiyormuş ^^