Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi beşiktaşlı
sayın kudret hocam sn ateşkaptana yazdım fakat cevap alamdım
sn ateşkaptanın hoğland 2 formülü ile 2 adt hıyar yetiştiriyorum daha doğrusu çalışıyorum
hıyar fidesi güzel gelişti çiçeklenme ve uçlarında küçük hıyarlar var fakat büyümüyorlar
hoagland 2 ile başladım ve ve hoğland 2 ile devam ediyorum
sizce sorun nedir hoğland 1 ile başlanıp sonramı 2 . hoğlanda gemeliyim
şuan ec 2700 ph 5.80
son olarak hıyar yetiştirmek için en iyi formül hangisi sizin formunuzdaki çok aşamalı bu iş için en idaalimi.... teşekkür ederim
ateşkaptan
879 nolu mesaj
http://www.agaclar.net/forum/topraks...m/33826-30.htm
|
Sayın beşiktaşlı, bir bitkinin büyümesi için sadece besin değil başka faktöre
de ihtiyaç vardır. Ama bizler amatör ruhla besin eriyiğini hazırlamakla herşey yoluna girecek zannederiz. Oysa diğer faktörlerde en az besin eriyiği kadar hatta ondan çok daha fazla önem taşır.
Bunun yanında amatörce hazırlanan besin eriyiğinin gerçekten doğru olduğundan doğru hesaplandığından emin olmak lazım. Bunu söylerken şunu kasdediyorum yanlış anlamayın bazan öyle hatalar yapıla bilir ki iş bittikten sonra kendikendinize hayıflanırsınız bu hatayı nasıl yaptım diye.
Şimdi lütfen faktörleri gözden geçirin. Isı , ışık, nem dolayısıyla havalandırma sistem besin ,EC Ph bunları topluca bir gözden geçiriniz. Siz kendinize göre en mükemmelini yatığınızı zannedebilirsiniz kişiye her işi ala görünür, ama yapılanı bir resimlerseniz sizin göremedikleriniz belki başkaları tarafından görülür ikazda bulunurlar. Hep beraber çözüm ararız kolaygelsin. Selamlar.