View Single Post
Eski 01-09-2007, 12:44   #1461
Balıkcı
Ağaç Dostu

Balıkcı's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Arkadaşlar

Övgüleriniz için candan teşekkürler, ancak bizde fazla maharet yok. Her şey Allah'tan.
Bu resimdeki, herhangi bir zararlı tecavüzüne uğramadı, yerini de sevmiş olmalı ki böyle coştu.

Doğrusu, özel bir bakım uygulamadım, saksıda bir metre kadar olunca toprağa diktim, sürekli güneş alan havadar bir yerde, sulamayı da pek sık yapmıyorum.

Kokusuna gelince, neredeyse ilk açtığında, ''çiçekleri gördük ama kokuyu duyamadık'' diyecektim.

Birkaç gün sonra bir akşam serinliğinde, hafif bir esintiyle gelen nefis bir koku duyduk.

İyi de, sellukanın yanında mor salkım, biraz ötede hanımeli, bunların altında yerde ful saksıları. Bu koku hangisinden geliyor?

Sonunda, burun birliğiyle hafif bir parfüm gibi kokanın, selluka olduğuna karar verdik.

Ama yine de ful ve hanımeli kadar yoğun bir koku alamadığımı itiraf etmeliyim.

Bu bitkiyi yeni tanıdığımız için keşfetmeye çalışıyoruz.
Çiçekler önce nefis bir beyaz-eflatun karışımı açıyor, daha sonra krem-sarı renge dönüyor.
Peki koku ne zaman oluyor, ilk açtığında mı, sarıya döndüğünde mi, akşam serinliğinde mi, günün her saatinde mi, bunu henüz kestiremedik.
Çiçekler de yüksekte olduğu için uzanıp yakından koklayamıyorum.
Alttaki çiçeklerin açmasını bekliyorum.
Fakat ne olursa olsun, hiç kokmasa bile çiçeklerin görünüşü harika.
Belki her tarafı çiçekle kaplandığında, bunları yazarak ona haksızlık ettiğimizi utanarak söyleyeceğiz.

Selam ve sevgiler.

Balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön