Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi verdoque
Kompost malzemesi olarak ne kullandınız? Miseli nereden temin ettiniz, nasıl muhafaza ettiniz? Kompostu hangi yöntemle hazırladınız? Bu soruları cevaplarsanız sorunun kaynağını daha kolay tespit edebiliriz.
|
Tohumları 1 kg olarak gittigidiyor mağazasından bir satıcıdan aldım adını hatırlamıyorum. 15 gündür dolapta sebzeliğin üst rafında bekliyor.
Malzeme olarak sadece boş araziden topladığım samana çok benzeyen otlardan kullandım. Talaş yok.
Bu samanları 1 saat civarı tencerede 90 derecede beklettim. Sterilizasyon bu şekilde. Steril ettiğim naylon üstünde karışımları tamamladım. Kepeğide yarım saat kaynattım. Az alçı az kireç ve bolca tohumla (tohum %5 den fazladır) hepsini karıştırdım. Sonra iki küçük buzdolabı poşetine doldurdum bunları. Poseti bağladıktan sonra kolanyayla etrafını şöyle bir temizledim. Sonra karton kutunun içine koydum o şekilde. Yanlarındada su kapları vardı.
Ucunu yaktığım ve kolonyaladığım bir çiviylr 15 20 delik açtım. Tüm bu işlemler arasında ellerimi ara ara kolanyaladım.
Bir ekleme daha yapayım kullandığım kutu 80x50 ebatlarında dikdörtgen bir kutu. Bunun hava alacak hiçbir yeri yok içerideki hava yetersiz gelmiş olabilirmi.