View Single Post
Eski 11-11-2016, 14:27   #194
erkanbey
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Giriş Tarihi: 14-08-2013
Bende sirke yapanlar kervanına katılmış bulunmaktayım.Üzümler için biraz geç kalmış olsamda,köye gidip bana yetecek kadar kokulu üzüm ve tatlı elma buldum.Meyveler tamamen doğal bir damla gübre içermiyor.İki kavanoza yarıdan fazla üzüm doldurdum,üç kavonoza yarıdan fazla elma doldurdum içlerine yarımşar su bardağı kadar şeker koydum,kaynatılmış ve soğumuş musluk suyu ile üstten dört parmak kadar boşluk kalacak şekilde doldurdum.İlk başta daha fazla su doldurmuştum ama eldivenleri takınca köpükler kavanozun ağzına kadar ulaştı,o yüzden biraz eksiltmek zorunda kaldım.Kavanozların içindekileri iyice karıştırıp ağızlarına kestiğim atletimi para lastiği ile lastikledim.Bu aşamada meyveleri her gün karıştırdım veya kavanozları iyice çalkaladım.

İki gün sonra köpürmeler arttığından bezleri çıkarıp eldivenleri taktım.Karşılaştırmak için az miktardaki üzümümün katı meyve sıkacağında suyunu çıkardım,iki lt kadarda elma suyu ile aynı işlemleri uyguladım ama bunlara su eklemedim.Bunlardan bir hafta sonrada marketten alınmış nar ile bir kavanoz daha yaptım.Narları iyice ezip ortalama bir lt nara 1 lt kaynatılmış soğumuş su ve şeker ekleyip aynı işlemleri uyguladım.

Eldivenleri kavanozlara geçirdikten sonra şişmeye başladıklarında uçlarını iğne ile deldim patlamasınlar diye.O halde bile arada havalarını almam gerekti gaz çıkışı bazen çok fazla oluyor.Sanırım dayanamayıp çok yakında portakal ve limondan oluşan bir sirke daha yapacağım,buda temizlik için olacak.
Sirke olayına biraz hızlı başladık anlayacağınız.Gördüğünüz gibi bütün eller havada mayalanma devam ediyor.

Eklenen Resimler

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön