Merhaba,
Forumun bitkilerle ilgili kısımlarını takip ediyordum ama hayvanlar bölümüne dikkat etmemişim. İyi bir hayvansever olduğumu düşünüyorum. Tüm hayvanları çok seviyorum ve onlar için bir şeyler yapmak, onların mutlu olduğunu hissetmek paha biçilmez.
6 yıldır fotoğraftaki dişi muhabbet kuşunu besliyorum. İsmi Pino.
Aldığımda 40 günlüktü. Dişi olmasına rağmen 5-6 kelime konuşabiliyor ve konuşması çok net.
6 yıldır benim en yakın arkadaşım oldu. Bekarken almıştım. 4 yıl yalnız yaşadığım için, bana çok bağlı ve yabancılarla iletişim kurmayı sevmiyor. 2 yıldır eşime alışamadı.

Eşim odadayken kafesinden dışarı çıkmak istemiyor, onun üzerine konmuyor, hatta onu sevmediğini tavırlarından çok hissettiriyor. Eşime ne kadar soğuksa bana karşı bir o kadar sıcak davranıyor. Sesimi tanıyor, beni görünce kafesin içinde çıldırırcasına hareketler gösteriyor. Akşam işten dönüp onun bu sevgisini görmek çok mutlu ediyor beni.
1 yaşındayken, ben işteyken sıkılmasın diye yanına eş getirdim. Ancak kesinlikle istemedi. Erkek kuşu gagaladı sürekli. Daha sonra alışsın diye ara ara tanıdıklarımın muhabbet kuşlarını getirdim. Kafeslerini yan yana koyup, birbirlerine alışmalarını istedim ama yok. Yanına başka bir kuş istemiyor kesinlikle.
Pino'yu sosyalleştirebilmem önerileriniz var mı?