View Single Post
Eski 09-11-2016, 07:16   #55
cuins
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-11-2016
Öncelikle teşekkür ederim cevaplarınız için.
Başta bahsettiğim güvenilir aile dostlarımız derken bu kısmını kastetmek istemiştim.Daha üzerimize herhangi bir şey almadık yani satış işlemi gerçekleşmedi.Ancak hisse devri yani dediğiniz gibi 11 dönümde 500 m2 1/22 hisseye sahip olarak tarlaya ortak oluyoruz anladığım kadarıyla.Tarlanın sahibi istediğiniz kısmını alabilirsiniz diyor ki resmiyette böldüremediğim için bu mümkün değil ancak aramızda karşılıklı güven ile bir aplikasyon krokisi çizdirip tarlanın hangi bölümünün bizde olduğunu belirleyen bir noter saışı yapılabilir mi bilmiyorum. dediğim gibi olay sadece karşılıklı güven esaslı ve tarlaya ortak olmadan ibaret.Her ne kadar üzerine resmi yapı yapamasakda karavan tarzı imar izni gerekmeyen ahşapdan çekilebilir yapı konabilir.veya 21 m2 yi aşmayan temeli olana ahşap yapı yapılabilir diye biliyorum.
-21 m2yi aşmayan ağaçtan yapılan bağ evine izin verildiğine yönelik bilgisi olan var mı?

Bu arada yan parsel daha önceden babamlara aitti araziyi yan parseldeki başka bir kişiye sattı.o bölgede hissedarlar birbirlerine arazinin belli bölümünü devir edebildiklerini söylediler.Siz eski hissedar olduğunuz için böle bir hakkınız olabilir sormak lazım dediler böyle bir hak olsa bile bana çok mümkünatı var gibi gelmedi sonuçta araziyi sattık.Ancak o araziyle ilgili mahkeme problemleri var ki hala bize yazılar geliyor sanki arazinin sahibiymişiz gibi.

Yani yan yana parseli olan kişiler arazinin belli bölümlerini birbirlerine devredebiliyolar mı?Bunda belli bir m2 sınırı var mı?
Çok teşekkür ederim tekrardan ilginiz için.

cuins Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön