Alıntı:
Insan hayran kalıyor eşinizde kayıtsız kalamamış bu güzelliklere haklı olarak.
|
Ben de şaşırdım, çiçek sevmeyen biri, pembe kasımpatını araştırıyor, çiçeklilik süresini falan sorup duruyor, Hayırlısı bakalım.
Alıntı:
Oooo korogakilerin hayırlı olsun.
|
Çok sağ olun, Sevgili Güler hanım.

Kaç senedir niyet ediyor, cesaret edemiyordum, bu sene kolları sıvadım. Şimdilik iyi gidiyor, bayağı küçüldüler. Sağlıklı kururlar umarım.
Alıntı:
Hurma saplarını sanki çok kısa tutmuşsun gibi geldi bana, bağlamakta zorlanmadın mı?
|
Hurmaların sapları çok kısa, ağaçtan alırken tam dala bağlandığı yerin dibinden kestim. Bağlamadım da iğne ile biber dizermiş gibi saplarından ip geçirdim. Epey oyalayıcı oldu.
Pratik bir bağlama şekli varsa öğrenmek isterim.
Alıntı:
Sanırım sıraların tekli. Ana ipe tek tek bağlamışsın gibi görünüyor, dikkat et kayıp da birbirlerine değmesinler çürüme yapar. Terasının bol rüzgar aldığını söylemiştin bu sana kolaylık sağlar, sinek olmadan kurtarırsın. Yağmur gelmiyor değil mi?
Ahh bir tadını alsan seneye bunun üç katını yaparsın.
|
Önce yirmi tane yapıp deneyeyim demiştim. Sonra hızımı alamadım, elli iki tane oldular. Seneye Allah kerim. Sağ ve sağlıklı olursak....
Sıra tek, birbirlerine değmiyor, rüzgar bol, küçüldüler ve hiç bir çürüme-sineklenme belirtisi yok. Olacak galiba.
Alıntı:
O nasıl güzel kızartmalar isli tavalarda, o kasımpatları nasıl da coşmuş öyle.
|
Her sezon edindiğimiz bir yemek türü oluyor. Bu sefer kızartma favorimizdi.
Alıntı:
Bu arada beyefendiyi kutlarım, tabii daha çok seni, nihayet hoşlanacağı bir bitkiyi keşfedip yetiştirdin
|
Adalet'ciğim teşekkürler... Aslında bu bitki bizde yıllardan beri var, bu sene çok coştu. Beyefendinin gözüne girmek için olmasın.
Bu hafta hiç fotoğraf çekmedim. Sadece yer bademlerini kazmıştım, üç kökten bu kadar olmuşlar. Yumrularını tohum paylaşım etkinliğinden edindiğim, Sayın uss'a teşekkürlerimle...