Ekim başı pazardan aldığım narların çekirdeklerini 24 saat usulü kaynamış ılık suda beklettim sonra tohumların ince ucundan kalın tabakayı biraz aldım burada dikkat edeceğiniz husus çekirdeğin ucunu tamamen koparmamak ve tamamen sert tabakadan çıkarmamak sadece 1 milim kadarını işliyoruz,yani ayçiçeğinin içini tamamen değilde uç kısmından biraz atıyoruz gibi,baktığınızda çekirdeğin içi gibi ucundan görünecek,sonra peçete veya kağıt havluyu nemlendirip hafif ıslak 4,5 katman halinde arasına yerleştirip kilitli poşette ılık ve karanlık bir ortamda muhafaza ediyoruz.
1 veya 1,5 hafta gibi sürede ucunu açtığınız yerden süğdüğünü yani kök verdiğini göreceğiz,sonra su bardağı büyüklüğünde veya ona yakın altı delik viyollere,petbardaklara petbardak olursa şeffaf olmasın nem kaybı olur, zenginleştirilmiş torfu nemlendirerek ekimini gerçekleştiriyoruz tohumun süğen tarafı aşağı gelebilir veya yatay pozisyonda ekebilirsiniz zaten tohum güneşe doğru boy atacaktır,sonra serçe parmağınızın tırnağı kadar üzerine torf koyunuz ve tekrar nemlendiriniz,güneş gören yere koyarak çıkana kadar fısfısla nemlendiriniz. Bu kadar
MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi