View Single Post
Eski 07-11-2016, 19:09   #1279
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı Mesajı Göster
Sevgili Hemserim,
Yapraklarin bir kismini alman lazim, hele o tomurlar hic olmamali, ( bunlar benim goruslerim )ayrica toprakta koklenmesi daha iyi ; gerci bahar aylarinda koklenme daha hizli olur.
Nereden kopardi ise koklenmezse tekrar baharda alirsiniz. Olmadi, Adalara yolunuz duser ise koklenmis verebilirim.
Sevgi ile kaliniz.

Merhaba sevgili Hemşerim,

Yapraklarının bir kısmı ve tomrlarını almam için çok doğru söylüyorsunuz ve haklısınız da bu başlıkta kokusu çok güzel olduğunu okudum, o yüzden nasıl bir koku, neye benziyor diye merakımdan koparmaya kıyamadım.

Çelik eve geldikten 2 gün sonra ilk tomurunu açtı, gerçekten muhteşem bir kokusu varmış, özellikle geceleri yanında oturulamayacak kadar güzel ama çok ağır bir koku bırakıyor.

Üç tane iri tomurcuk 3 tane de serçe parmağım uzunluğunda tomurcuğu vardı, küçükleri kendisi düşürdü irilerden birisi açtı baktım bitki kendini salmış kuvvetini çiçeğe vermiş sanırım, sonra o çiçeği 3 gün sonra kestim ertesi gün o pörsüme kalmamıştı.

Mesajınızı görünce gidip kalan iri olan iki tomur ne durumda diye baktım, ikisi de açılmaya ve kokusunu bırakmaya başlamış. Koparmaya kıyamadım ama biraz kurcalayınca altta ki tomur kendiliğinden düştü, ben de onu suya bıraktım.
Bunlar da solduktan sonra sizin dediğiniz gibi yapraklarını azaltacağım, umarım köklenir, olmaz ise bir hal çaresine bakarız, anne bitki bizim sitemizdeymiş, ben onu bulurum.
Tek düşündüğüm anne fidan bahçedeymiş kışı çıkarabilecekmi onu takip edeceğim. Çok teşekkür ederim bana yardımcı olduğunuz için.

İlk açan tomurcuk, çok harika bir koku.
Name:  DSCF9893.jpg
Views: 612
Size:  45.8 KB

Bunlar da açacak olan tomurcukları, altta ki tomurcuk
kendiliğinden koptu ben de suya bıraktım
Name:  DSCF9931.jpg
Views: 1155
Size:  37.8 KB

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön