HANGİ SÜT?
Çiğ süt güvenle kullanılabilir ama önce 80-90 derecede kaynatılmalı, sonra mayalama 45 derece gerçekleştirilmelidir. Günlük pastörize sütler de uygundur, sicaklığı 45 dereceye çıkarıldıktan sonra mayalanmalıdırlar ama kaynatılmaları gerekmez. Tercihan yağı hiç alınmamış sütleri tercih ediniz.
EKŞİ YOĞURT DAHA MI FAYDALI?
Hayır değil. Yoğurt ekşimeye başlamışsa, içindeki bakteriler gücünü yitirmeye başlamış demektir, böyle bir yoğurt yendiğinde zarar vermese de faydası ekşimemiş bir yoğurt kadar yüksek olmayacaktır. Yoğurdu yaptıktan sonra bir hafta içinde ekşitmeden tüketiniz. Kocaman tek bir kapta yapmaktansa küçük porsiyon kaplarda yapıp, her porsiyonun kapağını, onu tüketmeden hemen önce açıp tüketilmeli.
|