Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdem 01
Sirkenin formülü böyledir. Şekerli meyve suyu + Mayalı Havasız ortam = Alkollü Şarap + Mayalı Havadar ortam= Sirke. Sirkenin olması için alkolü yapmak gerekir. Ben Üzüm şarabını yaparken alkol oluşturmak için hava almasın diye çırpınıyorum. Alkollü şarap hava alınca bakteriler sirkeye dönüştürür biliyorum. Bu nedenle oluşan şarap hava alıp bozulmasın diye çabalıyorum. Şarabı yapıyorum bir de sirkeyi denemek istedim. Buradaki sirke yapımlarını okuyunca şunu anlamadım. Çeşme suyuna meyve atıp üstüne örtü serip havadar ortamda mayalandırıp ekşitiliyor. Bir de tuz atmayı anlamadım. Gerçek sirke oluyor mu. Havadar ortamda alkolü nasıl oluşturdunuz. Alkolü sirke bakterileri bozar sirke oluşur. Alkolü havasız ortamda üretmeden nasıl sirke yapılıyor. Yoksa ekşimiş meyve suyu sirke diye mi kullanılıyor. Şarabın sirkeye dönüşmesi Tırtılın Kelebeğe dönüşmesi gibidir. Ne sirke şaraba benzer ne de Kelebek tırtıla.
|
çeşme suyu değil , içme suyu kullanın. tuz katmayın. şarap sirkeye dönüşür. sirke şaraba dönüşmez. sirke yapımı şaraba göre basit ve fazla araç gereç gerekmez.