View Single Post
Eski 02-11-2016, 07:53   #140
Mücevher Çalısı
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster

Yazdıklarımın bir kısmını alıp buna hitaben cevap yazmanız doğru değil. Bütün olarak baktığınızda. tohum elde etmenin çokta kolay olmadığını. Dağıtım konusunda biraz daha seçici davranılmasını. Talep eden kişilerinde tohum nasıl yetiştirilir, bilmesini gerektiğini anlatmaya çalıştım.

3-4 Yıldır bu etkinliğe paylaşımcı olarak katılıyorum. İlk katıldığım yılda az da olsa paylaşımda bulunmuştum. Hiçte tohum peşinde koşmadım. Cümlelerinizi biraz daha özenle seçerseniz sevinirim.Madem böyle bir başlık açıldı bende düşüncelerimi söylemek istedim. Anlayanlar ne demek istediğimi anladılar.

Hiç tohum yetiştirmemiş birinin tohum talep etmesine karşı değilim. Ben forumu , tohumdan fide nasıl yetiştirilir ( Zeki Yağlı Beyin ) yazısıyla keşfetmiştim. Sadece özenle toplanan tohumların, daha bilgili ve gerekli şartlarda yetiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Tohum talep başlığının üzerine Zeki beyin tohum nasıl yetiştirilir başlığı eklenebilir. Bu bölümü okuyanlar dahil edilebilir. Eşimde bilgi işlem konusunda yapılacak her konuda yardımcı olabilir. Ayrıca benim yazdığım gibi bir yazı kaleme alınıp. Paylaşımcıların bu işi gönüllü olarak yaptığı ve tohum elde etmenin zahmetleride talep kısmına eklenebilir.

Uyuz otu konusunda söylediklerinize gelince.Tek gönüllü sizmişsiniz gibi havalara girmenizede gerek yok . Yıllardır bu forumda tek tohum talep etmeden dağıtım yapan arkadaşlarım var .Kolay gelsin
Yazdıklarımın çoğunu size cevaben yazdım, yazı kalabalığı olmasın diye alıntının çoğunu sildim, bunun neresi yanlış? Bakın şimdi silmedim daha güzel mi oldu

Ben uzun yazamayanlardanım, dün yazdıklarımı da saatlerce yazdım, sildim tekrar yazdım, kestim, dinlendim, tekrar döndüm yazdım Yazımda sizi kıracak cümle kurduysam farkında olmadığımdandır, bir kusurum varsa özür dilerim...

Gelelim esas konumuza. Ben insanların daha çok çeşit bitkiye ulaşmaları ve yetiştirmelerinden yana eğilim gösteriyorum o kadar...

Sizi ve forumu seviyorum
Saygılar...

Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön