View Single Post
Eski 01-11-2016, 08:14   #2411
Kudret Tezel
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ismailatmaca Mesajı Göster
kudret hocam sizin çalışmalarınız herkesin motivasyonu artırdığı gibi çok iyi bir kaynak, öğrenmek adına. siz terasınıza ektiğiniz her ürün çeşidi için ayrı ayrı besin çözeltisi uyguluyor musunuz? yoksa ana ürüne uygun çözeltiyi (reçeteyi) diğer ürünlere aynı şekilde mi veriyorsunuz?

şimdilik bu kadar sabah 7 de mesai var
Teşekkür ederim sayın atmaca. Teveccühünüz le nazik methiyeleriniz le sizlerde beni motive ediyorsunuz.
Terasımda resimlerde de gördüğünüz gibi iki parkurum var. Bunlardan birinde domates yetiştiriyorum diğerini de de salatalık biber ( dolma- sivri ) kavun altın çilek patlıcan vs bitkileri denemek amaçlı kullanıyorum. Sistem olarak ayırmam kolay değil. Mümkün olsa da her bitki için ayrı ayrı sistem kurabilsem.Teras buna yetmiyor. İki parkurda sera bekçileri ile denetleniyor.
Her zaman söylediğimiz gibi, her bitkinin ayrı ayrı besin formülasyonu istemesi kendini gösteriyor. Bu parkurda deneyler yapıyorum.
Yapabildiğim gözlemler ve bulgulara göre değişik değişik besinler hazırlayıp büyümelerini ve verimlerini gözlüyor dengelemeye çalışıyorum. Dolayısı ile
her bitkinin maksimum verimine değil parkurda maksimum verim ortalamasını yakalamaya çalışıyorum. Ancak yukarıda da anlattığım gibi bu parkuru deney parkuru olarak kullanıyorum. Önümüzdeki sezon nasip olursa ikinci parkurda da tek tip bitki dikimi yaparak devam etmek istiyorum.
Herkese başarılar dilerim kolay gelsin.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön