Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi
Önce ki yıl onlarca çeşit tohum ektim . Bir o kadarda dağıtımını yaptım. İnsanlar tohumu sizden talep ediyorlar . Tohum nasıl yetiştirilir en ufak bir fikirleri yok. Bedava bir şey bende alıyımda ne olursa olsun durumu var. Oysa o tohumlar için. En iyi ürünler hasat edilmiyor ,tohumluk ayrılıyor. Kendi yetiştirip yemeğe kıyamadığınız ürünü, tohum almak için paramparça ediyorsunuz. En etli lezzetli kısmı bu uğurda gidiyor. Bir domates tohumu düşünün, önce çekirdeklerini çıkarıyorsunuz. Kevgir vs bir süzgeçten geçirip etli kısmı ayırıyorsunuz., yıkıyorsunuz, suyunu süzdürüp, kuruluyorsunuz kurutmak için bir kağıt bez parçasına alıryorsunuz. düzgün bir şekilde kuruduğunda zarar vermeden kaldırıp, poşetliyorsunuz. Bazıların topu tupo 10 tane çıkıyor.Daha sonrada aşamaları var. Acı biber elinizi yakar vs vs. Kolaymış gibi geliyor okurken, bu evreler çok zahmetli. Birde toplama aşaması var ki.Onlarca minik tohumun envanterinin çıkarılıp tek tek poşetlenip gönderilmesi. . O yüzden talep ederken bir kere daha düşünmek lazım. Ben tohumu yetiştirebilir miyim diye? Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
|
Sayîn Aleydi bu konuda haklısınız..tohumun ekiminden tutun da fide olusu, büyütülmesi meyve vermesine kadar cok emek veriliyor...****** zahmetli...ama paylasmak da bir o kadar güzel..insallah tohumlar da kıymet bilenlerin elinde büyür...o yüzden de paylasım yaparken biraz seçici olmakda fayda var..
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi