View Single Post
Eski 30-10-2016, 06:14   #12
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Hamarat, pratik zekâlı ev hanımlarına hep hayranlık duymuşumdur.

Ben ve çocuklar buğday ekmeği yiyoruz, eşim beyaz ekmeğinden vazgeçemiyor.

Tarsus belediyesi -sağolsunlar- belediye fırınlarında katkısız buğday, kepekli, yulaflı, çavdarlı, beyaz ekmek çıkarıyor.

Buğday ekmeği daha ertesi güne dağılmaya başladığı için artık üçüncü güne kalan ekmekleri kurutup parçalayıcıdan geçirip galeta unu yapıyorum. Köftelerde kullanıyorum.

Tepside kurumuş ekmekleri gören çocuklara kıtır kıtır oluşu cazip geldiği için çerez gibi gelip gidip yiyorlar

Bazen de bu kurutulmuş ekmekleri çorbalarına katıyorum, fırınlamaya gerek kalmıyor.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön