Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yalper
Benim miliim çiçek tomurcuklarını döküyor devamlı. ışık,besin, sulama sıklığı, miktarı konusunda kendi uygulamanızı anlatırsanız faydalı olacak
|
Pek iyi tanıdığım bir bitki sayılmaz kendisi, annemin emrivakisi üzerine sahip olmuştum zaten ve bakımında onun önerileri doğrultusunda hareket ettim.
Benim milii tüm gün güneş alan mutfak penceresinde duruyor, besin olarak yaklaşık 6-7 sulamada bir NPK 10-52-10 verdim şimdiye kadar. Sulama sıklığım ise biraz fazla çünkü toprağı çok süzek bir toprak ve hızlı kuruyor, toprak üst yüzeyi tamamen kurudukça bol suyla suluyorum.
Saksısı küçük gelmeye başladığı dönem çiçekleri çok küçülmüştü, büyük saksıya geçtikten bir süre sonra rahatladı. Büyük saksı seviyor sanırım
Umarım yardımcı olabilmişimdir...