View Single Post
Eski 25-10-2016, 08:25   #473
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Teselli mesajları için teşekkürler arkadaşlar, biraz kendime geldim.

Sevgili Jakin, bir kısım toprağı eşimin okul bahçesinden almıştık. Keçiboynuzu ağaçlarının altıydı. Sanırım tohumlar oradan karışmış.

Daha önce de iki tane çimlenmişti. O zamanki tecrübemle tanıdım, fideciği. Gerçek yaprağından sonra minicik, kahverengi bir sap uzatıp ucunda iki tane minicik kahverengi yaprağı görünce, "ben bunu nerden tanıyorum" diye düşünürken dank(!) diye aklıma geldi. Tabi ya! Bu keçiboynuzu

İnternetten tohum fotoğraflarına bakınca da ylang ylangla benzerliği ortaya çıktı. Aslında tohumların şişmiş halleri benziyor, yoksa kuru tohumları bizim gibiler ayırt edebilirler.

Şimdi fotoğraf zamanı;

Önce almalara ve öldürmelere doyamadığım güzellik siklamen. Görünce dayanamadım yine aldım. Kararlıyım, bu sene öldürmeyeceğim inşallah.

Name:  IMG_3945.jpg
Views: 826
Size:  42.5 KB

Yine çiçeklerini koklayınca dayanamayıp kadroya dahil edilen bahçe vanilyası.

Name:  IMG_3946.jpg
Views: 539
Size:  44.5 KB

Her zamanki gibi kokulu bir güzellik. Balkonumda olmazsa eksik kalırdım. Kokusu muhteşem. Madagaskar yasemini.

Name:  IMG_3954.jpg
Views: 599
Size:  57.9 KB

İki tane saksıda çalı formlusu vardı, bir tane de sarmaşık formlusunu aldım. Bu da çok güzel kokuyor. Çalı tipi olanın çiçekleri katmerli, beyaz; bu yalın kat, yıldızımsıydı galiba.

Name:  IMG_3955.jpg
Views: 534
Size:  67.6 KB

Sümbülteberler açmaya devam. Hocam100'den geçen yıl aldıklarım yalınkat çıktı. Yalınkatı daha çok beğendim sanki. Akşamüstü inci tanesi gibi beyaz çiçekleri, harika kokusuyla mest ediyor.
Name:  IMG_3953.jpg
Views: 519
Size:  37.5 KB

Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 25-10-2016 saat 09:01
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön