Sayın torkulu bu biberi kırmızı diye paylaşmıştı,bendeki gördüğünüz gibi turuncu.Kendisine durumu ilettim ben çok beklediğimde kırmızıya dönmüştü dedi bana,hoş dönmese daha iyi bana da turuncu lazımdı.
Ama uyarı mahiyetinde eklemek istedim.Kırmızı isteyenler biraz daha fazla bekletsin dalında bakalım kızarıyor mu.Turuncu isteyenler,yeşilden turuncuya dönüyor o zaman hasadını yaparsınız.
Netten kırmızı habanero almıştım,o direk yeşilden kırmızıya döndü bunu da belirteyim.
•
Bitki türü: Sebze
•
Bitki ömrü: -
•
Tohum çeşit adı: Turuncu Habanero
•
Tohum kaç yıldır sizdedir: Bir yıl
•
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Samsun
•
Size nereden geldi: Sayın Torkulu'dan(2015-2016 etkinlikten)
•
İlk paylaşan: -
•
Kullanılan gübreler: Katı ve sıvı olmak üzere solucan ve yarasa gübresi
•
Kullanılan ilaçlar: -
•
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Yapılmadı
•
Hasat yıl ve ayı: 2016 Eylül
•
Bitki tipi ve gelişim durumu: Yavaş gelişen çok acı biber bitkisi.
•
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Çok acı biber,olgunlaşınca Turuncu renk olur.
•
Yetiştirme özellikleri: Özel bir bakım gerekmiyor
- Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat,Mart ayları tohumların ekim zamanıdır.
- Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Herhangi bir uygulama gerekmez.
- Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Toprak seçiciliği yoktur, kolay çimlenir. Toprak kurudukça sulanmak ister. Saksıda-bahçede yetiştirilebilir.
- Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Meyveler turuncu renk olduktan sonra hasat ve tohum alma işlemi uygulanabilir.
Not: 5 kişi ile sınırlı.