View Single Post
Eski 14-10-2016, 21:29   #944
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
@ Muda, yaylada dahliyalar istim üzerinde, sonradan alıp ektiklerimizin kimi yeni çiçek açacak. Seçtiklerimizi kürekle kökleyip ovaya indirip apartmanın bahçesine diksek (acı biberleri de aynı şekilde yapsak) kaldıkları yerden devam ederler mi sizce? Yoksa bir kaç haftaya donacaklar.
Sn. TCM;

Aynı sıkıntı bende de var. Oldukça fazla çiçek bu arada yıldızlar kısa bir süre sonra ölecekler. Ben geçtiğimiz yıl bir kısım biberi saksılara almıştım. Bunlardan gül biber şu anda tohum yapmakla meşgul. Diğerlerini yaprak bitlerine kurban verdik.

Dahliaların çiçeklerini görelim derken tamamen kaybetmek de var. O kadar uğraşıp topladığımız renkleri görenlerden bende de olsun diyenler çıkabiliyor.
En güzeli biz biraz daha zaman geçince yumrularını topraktan çıkarıp muhafaza etmek. Gelecek yıl yapabilsek saksılar içerisinde büyütüp daha sonra yerlerine dikmek. Ancak o kadar çiçeği muhafaza edebileceğimiz seramız yok ki. Elimizdeki dahliaların büyük çoğunluğu belirli büyüklüğün üzerinde. Daha önce özel saksılara dikip o şekilde toprağa dikmiş olsak rahat bir şekilde köklerine zarar vermeden çıkarma durumu olurdu. Şimdi sökmeye kalksak kökler oynayacağı için eski verimde olmaları mümkün değil. Üzerlerine naylon çekmeye kalksak sürekli olarak gidemediğimiz için sıkıntı olacak. Tek çare üzerlerine naylon çekip kısmi sera yaparak altlarında biraz hava alabilecekleri bir ortam yapmak gibi. Tabi biraz bozulduklarında topraktan söküp baharı beklemek en uygunu.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön