Bazı marketlerde ananası kesip veriyorlar. Taç kısımlarını attıklarından onlardan en taze olanlarından seçin, Ham olanlar daha çabuk kökleniyor. Taç yaprakların alt kısmını hiç meyve parçası kalmayıncaya kadar temizleyin. Kalırsa çürümeyi hızlandırır. Yaklaşık 1 hafta suya koymadan dışarda bekletin. Bir çay bardağına sadece alt kısmı suda kalacak şekilde koyun. Su çok fazla olursa hızla çürür. Suyu her gün değiştirin. Değiştirme işlemini bir gün bile atlamayın. Suyu değiştirirken bitkinin dip kısmını da çeşmeden akan suya tutun. Bardağı yeniden doldurmadan önce güzelce yıkayın. Bardak güneş alan bir pencere önünde durmalıdır. Eğer bu dediklerimi dikkatli bir şekilde yaparsanız yaklaşık 20 gün sonra köklendiğini göreceksiniz. Kolay gelsin.
|