View Single Post
Eski 12-10-2016, 20:46   #472
Erdem 01
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-10-2014
Şehir: ADANA
Mesajlar: 267
Adana Hatay da yeşil zeytin böyle yapılıyor. Zeytinin olduğunu anlamak için bıçakla ortasından çevresini dolanıp kesik atın. Dünyanın yarım küresi gibi. Bıcakla bir yarımı yukarı doğru çekin çekirdeğinden kalıp gibi kolayca ayrılıp çıkıyorsa zeytin olmuş demektir. Yere naylon örtü serip doğrama tahtası üzerinde elimize su bardağı alıp altıyla zeytinlere vurup bir tarafını kırıp açarız. Bidona koyup suda 4-5 gün bir hafta bekletiriz. Her gün acı suyu döker yeniden doldururuz. Acısı tam gider veya ağız tadınıza göre hafif acımsı bırakır tuzlu su yaparız. Olgunlaşmaya bırakırız.Tuzlu suyun tadına bakarak veya yumurta ayarı ile yumurta üste yüzmeye başlayıncaya kadar tuz eriterek hazırlanır. Yağlık siyahlanmış zeytinler kırmalık yapınca yumuşuyor yeşil zeytinleri yapın. Arada tadına bakın yeme tadında lezzetlenmişse yersiniz. Yumuşama olmasın diye su miktarına göre 2-3 aspirin atıldığını da duyduk ama denemedik.

Erdem 01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön