View Single Post
Eski 09-10-2016, 17:56   #731
A_NOMAD
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Yıldız'ın tomurcuğu büyüdü ve ilk kez -sonbahar serinliğinden olsa gerek- tomurcuk rengi böyle kızıllaştı, yarın ya da sonraki gün çiçeğini açar muhtemelen, bu halini pek beğendim

Name:  yıldız.jpg
Views: 463
Size:  29.1 KB

Mavi kelebek çiçeğim (Clerodendrum ugandense) çok iyi göründüğü halde, hepi-topu 3 gün evden uzak kaldığım kurban bayramı tatilinden dönüşte çok hızlı şekilde kötüleşti ve maalesef ne yaptıysam kurtaramadım ama şükür ki sevgili SDurul'un birkaç kez hatırlatması üzerine küçük bir çelik alarak yedeklemiştim, çok teşekkürler ablam sayende kelebeksiz kalmaktan kurtuldum. Şimdi o küçük çelik gelişiyor, tomurcuklanmaya bile başladı maşallah

Name:  kelebek.jpg
Views: 471
Size:  44.6 KB

Şubat'tan geride kalan çelikler hayata tutunmaya çalışadursun, geçen ay karşıma satılık yılbaşı kaktüsleri çıktı ama öyle kötü durumdaydılar ki... Adeta canlı değil de plastik çiçeklermiş gibi buncağızları yan yatırıp üst üste istiflemişler, gariplerim ağlar gibi görünüyorlardı Almaya niyetim yoktu ama onları öyle görünce geçip gidemedim.

Hemen hemen hepsi kırmızı ve pembe tonlarındaydı ama bir tanecik beyaz, bir tane sarı (gerçi sadece hafifçe sarı ama olsun) ve bir saksı da turuncumsu renkte olanlardan karışmıştı aralarına, hemen onları kucaklayıverdim, elimde olsa o zavallıların hepsini alırdım...

Eve gelir gelmez hırpalanmış kısımlarını temizledim ve üçünü birlikte bir saksıya (ben böyle sıkış-sıkış saksılar yapmayı seviyorum, rengarenk yılbaşı aranjmanı fikri de cazip geldi) güzelce diktim.

Memnun kalmış olacaklar ki hiç ummadığım halde canlanıp geliştiler, hatta çiçeklenmeye bile (elbette satın aldığımda üstlerinde açılmış çiçekleri, irileşmiş tomurcukları vardı ama ezilmiş hatta kurumuşlardı, o nedenle neredeyse hepsini ayıklamak zorunda kalmıştım) başladılar

Name:  yılbaşılar.jpg
Views: 465
Size:  36.8 KB

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön