View Single Post
Eski 09-10-2016, 09:39   #452
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cengizildas Mesajı Göster
Benim gloksınıaları kışın uyutuyordum ama, sizinkiler taze olduğu için sanırım bu kışı içeride geçirirlerse seneye daha gür olurlar.
Konya'da biraz çiçeklerden ayrı kalacağım sanırım. Evin çok büyük bir terası var ama, kış karlı olduğu için her çiçeği yetiştiremeyeceğiz. Soğuklara dayanıklı kış çiçekleri bulacağım artık.
Yavru gloksinyaları sanırım uyutmayacağım dediğiniz gibi. Uyutursam uyandıramam diye korkuyorum. Bir sürü emek boşa gider.

Konya çok güzeldir ama kışı çetindir, doğru dürüst kar yağmaz ama insanın iliğini donduran ayazlı bir kışı var. Artık seçeceğiniz kış bitkilerinden ve yazın Mersin'e döneceğinizi düşünürsek soğanlı bitkilerden yetiştirebilirsiniz. Böylece Mersin'e dönerken de onları uyutursunuz, Mersindekileri uyandırırsınız

Ben de yavaş yavaş bu döngüye kayıyorum. Yazın köyde bir ay geçirmemiz bitki seçimimi etkilemeye başladı. Komşuma kıyamıyorum. Onun yükünü azaltmak için yazın uykuya geçen bitkilere ağırlık verdim, bir de kaktüs gibi sulaması ihmal edildiğinde de dayanabilenleri.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön